Technical Writer/ Illustrator

Wat ga je doen als Technical Writer/ Illustrator?

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een creatieve collega met passie voor techniek!

 

Als Technical Writer / Illustrator ben je verantwoordelijk voor het maken en onderhouden van technische documentatie behorend bij uitlopende machines en modules denk hierbij aan machine handleidingen, bouw, afstel procedures en kwaliteitscontrolelijsten van eind assemblages.

De functie Technical Writer / Illustrator vraagt om een creatief vermogen voor het vertalen van complexe handelingen naar duidelijke instructieve illustraties en teksten.  Er worden handleidingen gemaakt met behulp van o.a. SolidWorks Composer & PDM in combinatie met Word. Onze opdrachtgever staat zeker niet stil en staan zelfs open voor nieuwe ontwikkelingen en eigen inbreng.

Je houdt je bezig met het maken van technische beschrijvingen van alle machinefuncties, bediening, onderhoud, veiligheid, reservedelen en andere zaken die deel uitmaken van de machinehandleiding. Hierbij maak je gebruik van allerlei hulpmiddelen en informatiebronnen zoals 3D-modellen, video’s, foto’s, informatiesystemen, rapportages e.d. De manuals worden door jou in het (technisch) Engels opgesteld, voor vertaling in andere talen werk je samen met een vertaalbureau.

Daarnaast houdt je je bezig met het opstellen van digitale training documenten/presentaties, zowel voor interne collega’s als voor externe klanten. De opzet hiervan zit nog in de beginfase (Sharepoint/Teams), waardoor jij jouw creativiteit kunt inzetten om naar eigen inzicht de digitale trainingen op te zetten.

 

Wie zoeken wij?

 

  • Afgeronde technische opleiding op minimaal MBO niveau, bij voorkeur Werktuigbouw, Grafisch of Digitale Communicatie.
  • Ervaring als Manual- of Technical Writer. Hierin heb jij ervaring opgedaan met het begrijpen, omschrijven en in beeld brengen van technische achtergronden.
  • Je weet hoe je documentatie modulair opbouwt en hoe je informatiebouwstenen kunt samenvoegen en publiceren in de gewenste vorm en toepassing.
  • Je kunt je moeiteloos verplaatsen in de gebruiker voor een optimale communicatie.
  • Je weet illustraties te maken die weinig tot geen tekstuele uitleg nodig hebben.

Interesse en sta je open voor een nieuwe uitdaging/ volgende stap bij een internationale top opdrachtgever?

Stuur dan vandaag nog je Cv en motivatie naar wesleyvaneden@werecruitment.nl

 

Voel je daarnaast vrij om mij vertrouwelijk te contacten via 06 15241494

Technical Writer/ Illustrator
Salaris In overleg
Type Fulltime
Uren per week 40 uur
Plaats Oud Beijerland
Contact